Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ljummen chokladsufflé med hjortron- och äppelsalsa. Chokladsufflé är en härligt lyxig dessert.
Vispa ägg och socker pösigt. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält smöret i en kastrull och häll det över chokladen. Rör om så att den smälter. Blanda ner chokladen i äggvispet. Blanda vetemjölet med kakao och bakpulver. Sikta ner mjölet i smeten. Smöra och sockra små portionsformar à 1 1/2 dl. Fyll dem nästan ända upp till kanten med chokladsmet. Grädda chokladbakelsen mitt i ugnen strax före serveringen, cirka 12 minuter. De ska vara lite krämiga i mitten. Blanda hjortron med tärnat äpple med vit sirap och spansk chilipeppar. Servera till chokladsufflén.
Recept från Mitt kök