Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chokladsuffléerna har ett rinnigt innandöme som känns som varm mousse i munnen.
Sätt ugnen på 190°. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den tillsammans med smöret i en skål över vattenbad. Tillsätt äggula, kakao och tonkaböna. Rör till en jämn smet.
Vispa äggvita och socker till en fast marängsmet. Vänd ner marängsmeten i chokladen. Fördela smeten i 4 små välsmorda och sockrade ugnssäkra portionsformar som rymmer ca 1/2 dl.
Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Servera genast. Tonkabönor är ett ca 2 cm stort frö som växer bl a i Venezuela. Fröerna utvinns ur en äggstor frukt som plockas som fallfrukt. Smak och lukt påminner om bittermandel och kan i receptet ersättas med samma mängd riven bittermandel.