Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladsufflé smaksatt med tonkaböna

Chokladsuffléerna har ett rinnigt innandöme som känns som varm mousse i munnen.

Chokladsufflé smaksatt med tonkaböna
Chokladsufflé smaksatt med tonkaböna
Chokladsufflé smaksatt med tonkaböna

Ingredienser

  • 50 gmörk choklad- mörk
  • 25 gsmör
  • 1ägg- gula
  • 0,5 mskkakao
  • 1 krmtonkaböna- mald
  • 1ägg- vita
  • 2 mskströsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190°. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den tillsammans med smöret i en skål över vattenbad. Tillsätt äggula, kakao och tonkaböna. Rör till en jämn smet.

  2. Vispa äggvita och socker till en fast marängsmet. Vänd ner marängsmeten i chokladen. Fördela smeten i 4 små välsmorda och sockrade ugnssäkra portionsformar som rymmer ca 1/2 dl.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Servera genast. Tonkabönor är ett ca 2 cm stort frö som växer bl a i Venezuela. Fröerna utvinns ur en äggstor frukt som plockas som fallfrukt. Smak och lukt påminner om bittermandel och kan i receptet ersättas med samma mängd riven bittermandel.

Vad tyckte du om receptet?