Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladsufflé med äpple och kanel

Recept på chokladsufflé. Imponerande höga äppelsuffléer. Njut dem direkt med lättvispad grädde och dessertvin.

Chokladsufflé med äpple och kanelChokladsufflé med äpple och kanelChokladsufflé med äpple och kanel
Foto: Stefan Andersson

Ingredienser

  • 125 gmörk choklad
  • 150 gäppelmos
  • 60 gäggula- (ca 3 st)
  • 1,5 tskmajsstärkelse (Maizena)
  • 2 tskkanel- mald
  • 200 gäggvita- (ca 5 st)
  • 1 tskcitron- pressad
  • 0,5 dlströsocker

Garnering

  • florsocker

Tillbehör

  • vispgrädde- lättvispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka chokladen. Lägg äppelmos, äggulor och majsstärkelse i en kastrull och värm på svag värme under omrörning tills det tjocknat och den första bubblan syns. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör till en jämn smet. Låt svalna.

  2. Vispa äggvitan med citronsaften. Tillsätt hälften av sockret när äggvitan börjar bli skummig och fortsätt vispa. Vispa i resten av sockret när äggvitan är fast. Vispa till en fast marängsmet. Vänd ner smeten i chokladblandningen.

  3. Smörj ugnssäkra portionsformar à ca 2 dl och strö dem med socker. Dra fingret runt kanten på formen så att den är ren från smör och socker. Fyll upp smeten till kanten i formarna. Ställ formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen ca 10 min.

  4. Pudra suffléerna med florsocker och servera dem genast med lättvispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?