Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladsufflé med apelsinsmak



Garnera de nygräddade suffléerna med siktat florsocker och kanderade apelsinskal.

Chokladsufflé med apelsinsmak


Chokladsufflé med apelsinsmak


Chokladsufflé med apelsinsmak


THOMAS CARLÉN

Ingredienser

  • 2apelsiner
  • 150 gmörk choklad- 70 %
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 3ägg
  • 0,5 dlströsocker
  • strösocker- och smör

Garnera med:

  • florsocker
  • apelsinskal- kanderade

Gör så här

  1. Öppna inte ugnsluckan under tiden suffléerna gräddas! Låt gästerna vänta på suffléerna, inte tvärtom! Servera genast. 

  2. Smörj fyra ugnsfasta suffléformar, som rymmer cirka 2 dl, med mjukt smör. Sockra formarna noggrant, så att det täcker insidorna.

  3. Tvätta apelsinerna och riv apelsinskalet med ett zestjärn ner i en kastrull med grädden. Koka upp, stäng av värmen. Låt dra.

  4. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Sila grädden över chokladen. Låt chokladen smälta under omrörning.

  5. Dela äggen i vitor och gulor. Rör ner äggulorna och siktad majsstärkelse i chokladsmeten. Rör om ordentligt med slickepott.

  6. Vispa äggvitorna till skum med rena vispar. Tillsätt sockret, lite i taget och fortsätt vispa till en tjock marängsmet. Blanda ner 1/3 av marängsmeten i chokladkrämen och vänd sedan ner resten. Fördela smeten i formarna.

  7. Stryk formarna släta på ytan med en palett. Dra med tummen runt innerkanten, för att få bort rester sufflésmeten som hindrar suffléerna att höja sig. Grädda på nedersta falsen i ugnen, cirka 12 minuter, utan att öppna ugnsluckan!

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök