Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Garnera de nygräddade suffléerna med siktat florsocker och kanderade apelsinskal.
Öppna inte ugnsluckan under tiden suffléerna gräddas! Låt gästerna vänta på suffléerna, inte tvärtom! Servera genast.
Smörj fyra ugnsfasta suffléformar, som rymmer cirka 2 dl, med mjukt smör. Sockra formarna noggrant, så att det täcker insidorna.
Tvätta apelsinerna och riv apelsinskalet med ett zestjärn ner i en kastrull med grädden. Koka upp, stäng av värmen. Låt dra.
Hacka chokladen och lägg i en bunke. Sila grädden över chokladen. Låt chokladen smälta under omrörning.
Dela äggen i vitor och gulor. Rör ner äggulorna och siktad majsstärkelse i chokladsmeten. Rör om ordentligt med slickepott.
Vispa äggvitorna till skum med rena vispar. Tillsätt sockret, lite i taget och fortsätt vispa till en tjock marängsmet. Blanda ner 1/3 av marängsmeten i chokladkrämen och vänd sedan ner resten. Fördela smeten i formarna.
Stryk formarna släta på ytan med en palett. Dra med tummen runt innerkanten, för att få bort rester sufflésmeten som hindrar suffléerna att höja sig. Grädda på nedersta falsen i ugnen, cirka 12 minuter, utan att öppna ugnsluckan!
Recept från Mitt kök