Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladspagetti

Spännande inslag på många typer av desserter!

ChokladspagettiChokladspagettiChokladspagetti
Chokladspagetti Foto: Per Ranung

Chokladspagetti

  • 100 gmörk choklad- (70%)

Redskap

  • smörgåspapper, liten plåt, målarspackel

Gör så här

  1. Sätt in en bricka av metall i frysen så att den blir riktigt kall. Finhacka chokladen och lägg i en skål. Smält försiktigt i mikrovågsugn eller vattenbad, den får inte överstiga 48 grader. Tillverka en pappersstrut av smörgåspapper och klipp till ett mycket litet hål. Fyll struten med choklad och spritsa ut i långa,  tunna parallella trådar på plåten. När chokladen precis stelnat lossar man chokladspagettin med hjälp av en målarspackel. Sedan kan man forma stråna till önskad form. Förvara i kylen tills de stelnat. Vi serverade chokladspagettin med vaniljglass och jordgubbar.

Vad tyckte du om receptet?