Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladsnittar med pistaschnötter

Variera med olika nötter eller pärlsocker ovanpå.

Chokladsnittar med pistaschnötter
Chokladsnittar med pistaschnötter
Chokladsnittar med pistaschnötter
Foto: Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 1 dlsocker
  • 2 msksirap- ljus
  • 2 dlvetemjöl
  • 2,5 mskkakao
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 tskbikarbonat

Garnering

  • 0,5 dlpistaschnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Rör smör, socker och sirap mjukt med elvisp. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bikarbonat och sikta ner i smeten.

  3. Arbeta ihop till en deg och dela i två bitar. Rulla längder nästan lika långa som plåten.

  4. Lägg på plåt med bakplåtspapper och platta till med fingrarna. Hacka nötterna grovt och strö över längderna. Tryck till så de fastnar och grädda i 10-12 minuter.

  5. Skär de varma längderna i smala, sneda bitar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök