Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Knapriga skorpor med kakao, mörk choklad och hasselnötter. Pensla med äggvita och strö över en blandning av kanel och råsocker innan du gräddar dem i ugnen.
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop smör och socker med elvisp. Rör i ett ägg i taget.
Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt i en separat bunke. Vänd sedan ner lite i taget i äggsmeten, arbeta ihop med elvispen. Vänd i chokladen och nötterna.
Dela upp degen i två bitar.
Rulla ut bitarna till två plåtlånga längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något med fingrarna.
Blanda ihop råsocker och kanel i en skål.
Pensla längderna med äggvita och strö över kanelsockret.
Grädda längderna mitt i ugnen i cirka 15–20 minuter.
Tag ut plåten och låt längderna svalna något. Skär sedan upp i cirka 1–1 ½ centimeter breda snittar. Lägg skorporna på ett galler med snittytan upp och grädda i ytterligare cirka 10 minuter. Stäng av ugnen och låt dem stå kvar i ugnen på eftervärme i cirka 20 minuter.
Recept från Mitt kök