Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladskorpor

Knapriga skorpor med kakao, mörk choklad och hasselnötter. Pensla med äggvita och strö över en blandning av kanel och råsocker innan du gräddar dem i ugnen.

Chokladskorpor
Chokladskorpor
Chokladskorpor
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 100 gsmör- mjukt
  • 2 dlströsocker
  • 3ägg
  • 4,5 dlvetemjöl
  • 1,5 dlkakao
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 tskbakpulver
  • 1 krmsalt
  • 125 gmörk choklad- grovt hackad
  • 1 dlhasselnötter- grovt hackade

Till pensling

  • 0,5 dlråsocker
  • 0,5 mskkanel- malen
  • 1äggvita- till pensling

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Rör ihop smör och socker med elvisp. Rör i ett ägg i taget.

  3. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt i en separat bunke. Vänd sedan ner lite i taget i äggsmeten, arbeta ihop med elvispen. Vänd i chokladen och nötterna.

  4. Dela upp degen i två bitar.

  5. Rulla ut bitarna till två plåtlånga längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något med fingrarna.

  6. Blanda ihop råsocker och kanel i en skål.

  7. Pensla längderna med äggvita och strö över kanelsockret.

  8. Grädda längderna mitt i ugnen i cirka 15–20 minuter.

  9. Tag ut plåten och låt längderna svalna något. Skär sedan upp i cirka 1–1 ½ centimeter breda snittar. Lägg skorporna på ett galler med snittytan upp och grädda i ytterligare cirka 10 minuter. Stäng av ugnen och låt dem stå kvar i ugnen på eftervärme i cirka 20 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök