Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bullen med extra allt, fylld med jordnötssmör och toppad med chokladgrädde.
Använd gärna köksmaskin monterad med degkrok. Dela sönder jästen i en bunke.
Smält smöret och blanda det med mjölken i en bunke. Blanda i ägg, socker och salt. Häll degspadet, det ska vara 36 grader, över jästen och blanda tills jästen löser sig. Tillsätt 4 1⁄2 dl av mjölet blandat med kakaopulver och arbeta ihop till en smidig deg, den får inte bli för hård. Jäs degen under bakduk 30 minuter.
Blanda resten av mjölet (1 1⁄2 dl) med bakpulvret och arbeta in i degen.
Ta upp degen på mjölat bakbord och forma den till en längd. Skär längden i 8 jämnstora bitar. Forma dem till släta runda bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bullarna med ägget och låt jäsa i cirka 30 minuter utan bakduk.
Värm ugnen till 200 grader. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.
Skär av ett lock på varje bulle. Rör om jordnötssmöret och bred det på bullarna.
Vispa ihop cream cheese och florsocker i en bunke. Vispa i nutella. Vispa ner grädden i omgångar till en slät kräm.
Spritsa kräm på bullarna. Strö över hackade jordnötter, lägg på locken och sikta över lite kakao- pulver.
Recept från Mitt kök