Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladsemlor med hallongrädde


Kakao, muscovadosocker och en touch av chili i degen och hallonsylt i grädden. Vill du hitta fler recept på semlor? Kolla här!

Chokladsemlor med hallongrädde

Chokladsemlor med hallongrädde

Chokladsemlor med hallongrädde

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 1 satsdeg- se klassiska semlor, uteslut kardemumman

  • 2 mskkakao
  • 0,5 dlmuscovadosocker- ljust
  • 1 krmchili- original, ev

Pensling:


  • 1ägg
  • 0,5 krmsalt
  • 1 tskvatten

Fyllning:


  • 200 gmandelmassa- riven
  • 0,5 dlljust muscovadosocker
  • inkråm från bullarna
  • 0,5 dlmjölk- cirka

Garnera med:


  • 34 dlvispgrädde
  • 1 dlhallonsylt- fast
  • florsocker
  • kakao

Gör så här

  1. Gör degen som klassiska semlor,­ men uteslut kardemumma och tillsätt­ kakao, ljust muscovadosocker och eventuellt chilipeppar.

  2. Jäs, baka ut till 16 avlånga bullar­ med spetsiga ändar, jäs dem på plåten,­ pensla med ägg och grädda på 225 grader i 10-12 minuter.

  3. 3 Skär av lock på bullarna och gröp ur lite av inkråmet med en gaffel. Blanda mandelmassa med muscovado­socker, inkråm och mjölk till fyllningen.­ Fyll bullarna.

  4. Vispa grädden fast och blanda ner hallonsylten. Spritsa eller klicka på hallongrädden, sätt på lock och sikta över florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Kakao, muscovadosocker och en touch av chili i degen och hallonsylt i grädden. Vill du hitta fler recept på semlor? Kolla här!

Recept från Mitt kök