Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chokladsalami är ett festligt julgodis - allt gott i en rulle! Låt fikonen dra i apelsinjuice om du inte vill ha sprit i godisrullen.
Skölj fikonen och klipp bort den hårda kvisten. Strimla fikonen och lägg i en bunke. Häll över konjaken och låt stå ca 30 min.
Mixa fikonen i matberedare. Grovhacka nötter, mandlar, dadlar och choklad grovt. Skölj apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet. Lägg hacket tillsammans med apelsinskal och kanel i en bunke. Arbeta in fikonmassan.
Forma smeten till en rulle, ca 4 cm bred, och svep in den i smörgåsapper eller bakplåtspapper. Låt rullen ligga i kylen ca 1 dygn. Skär upp i tunna skivor vid servering.