Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladrutor

Chokladrutor är frasiga godiskakor med generös chokladtopping. Bara att röra ihop och ställa i kylen.

Petra Lindstrand
Chokladrutor
Chokladrutor
Chokladrutor
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 250 gdigestivekex- (18 st)
  • 2 dlvalnötter
  • 2 dlkokos- riven
  • 150 gchoklad- vit
  • 100 gsmör
  • 1 burkkondenserad mjölk- sötad (397 g)

Topping

  • 200 gchoklad- mörk (60 %)
  • 2 tskrapsolja

Garnering

  • 1 mskflorsocker

Gör så här

  1. Krossa kexen lite grovt. Grovhacka nötterna. Blanda kex, ­nötter och kokosflingor.

  2. Smält choklad, smör och ­kondenserad mjölk försiktigt i mikron eller över vattenbad. Blanda ihop med de torra ­ingredienserna. Häll upp smeten i en form, ca 15 x 25 cm, täckt med bakplåtspapper. Tryck till ­ordentligt. Låt stelna i kylen ca 4 timmar.

  3. Topping: Hacka och smält chokladen försiktigt i mikrovågsugn eller över vattenbad. Rör i ­oljan. Bred den smälta chokladen över kakan och låt stelna i kyl ca 1 timme. Skär kakan i bitar med vass kniv. Pudra eventuellt över florsocker. Förvara i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Älskar du också att baka?

Gör som allt fler: Följ Baka med Allt om Mat – vårt nya inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning!