Älskar du också att baka?
Gör som allt fler: Följ Baka med Allt om Mat – vårt nya inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning!
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chokladrutor är frasiga godiskakor med generös chokladtopping. Bara att röra ihop och ställa i kylen.
Krossa kexen lite grovt. Grovhacka nötterna. Blanda kex, nötter och kokosflingor.
Smält choklad, smör och kondenserad mjölk försiktigt i mikron eller över vattenbad. Blanda ihop med de torra ingredienserna. Häll upp smeten i en form, ca 15 x 25 cm, täckt med bakplåtspapper. Tryck till ordentligt. Låt stelna i kylen ca 4 timmar.
Topping: Hacka och smält chokladen försiktigt i mikrovågsugn eller över vattenbad. Rör i oljan. Bred den smälta chokladen över kakan och låt stelna i kyl ca 1 timme. Skär kakan i bitar med vass kniv. Pudra eventuellt över florsocker. Förvara i kylen.
Älskar du också att baka?
Gör som allt fler: Följ Baka med Allt om Mat – vårt nya inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning!