Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladrutor med mockatopp

Förföriska chokladrutor med en krämig topp av mocka.

Chokladrutor med mockatopp
Chokladrutor med mockatopp
Chokladrutor med mockatopp
FOTOGRAF ANN-CHARLOTTE FÄGERLIND

Ingredienser

  • 100 gmörk choklad
  • 100 gsmör
  • 2ägg
  • 1,5 dlsocker
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 1 tskvaniljextrakt

Topping

  • 150 gsmör- (rumstemperatur)
  • 1,5 dlflorsocker
  • 1,5 msksnabbkaffe
  • 1 mskvatten- varmt

Gör så här

  1. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i bitar över vattenbad eller i mikron.

  2. Vispa ägg och socker pösigt.

  3. Rör ner smält choklad, mjöl och vaniljextrakt i äggvispet och blanda väl.

  4. Häll smeten i en liten långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda cirka 20 minuter på 200 grader. Låt kakan svalna och skär den i bitar.

  5. Topping: Blanda snabbkaffet med varmt vatten tills det löst sig.

  6. Vispa eller rör det rumsvarma smöret poröst med florsocker. Tillsätt kaffet och rör tills det blandats helt i krämen.

  7. Häll mockakrämen i en sprits och spritsa en topp på varje chokladkaka. Det går också bra att klicka eller breda ut mockakrämen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök