Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Förföriska chokladrutor med en krämig topp av mocka.
Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i bitar över vattenbad eller i mikron.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner smält choklad, mjöl och vaniljextrakt i äggvispet och blanda väl.
Häll smeten i en liten långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda cirka 20 minuter på 200 grader. Låt kakan svalna och skär den i bitar.
Topping: Blanda snabbkaffet med varmt vatten tills det löst sig.
Vispa eller rör det rumsvarma smöret poröst med florsocker. Tillsätt kaffet och rör tills det blandats helt i krämen.
Häll mockakrämen i en sprits och spritsa en topp på varje chokladkaka. Det går också bra att klicka eller breda ut mockakrämen.
Recept från Mitt kök