KÖKSTIPSET: Använd de nötter som finns hemma. Pistaschnötter eller hasselnötter blir lika gott.
Flera recept på goda chokladkakor hittar du här:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på saftiga chokladrutor i långpanna. En lättbakad mjuk chokladkaka som påminner om klassikern kärleksmums eller kokosrutor med kaffe och choklad, men den här innehåller yoghurt för saftighetens skull. I stället för kokos har chokladglasyren strösslats med valnötter och krossad daim.
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och luftigt.
Blanda mjölet med kakao, bakpulver och vaniljsocker.
Rör ner smör, yoghurt och kaffe i äggpöset. Sikta i mjölblandningen och blanda försiktigt ihop till en jämn smet.
Bred ut smeten i en form, ca 25 x 35 cm, täckt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Låt kakan kallna.
Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Rör i florsocker, kakao, mjölk och salt. Bred glasyren över kakan.
Hacka valnötter och daim och strö över kakan. Skär kakan i rutor, gärna med en pizzaskärare.
KÖKSTIPSET: Använd de nötter som finns hemma. Pistaschnötter eller hasselnötter blir lika gott.
Flera recept på goda chokladkakor hittar du här: