Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mumsig rulltårta för chokladälskaren! Servera rulltårtan som den är eller lägg på en kula vaniljglass och ringla över chokladsås så får du en dekadent dessert.
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och smörj det.
Vispa ägg och strösocker så att det blir riktigt ljust och luftigt. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och sikta sedan ner dem i smeten. Vänd ihop det till en slät smet.
Häll smeten på plåten och bred försiktigt ut den. Grädda bottnen mitt i ugnen i 8–10 min.
Strö ut lite strösocker på ett bakplåtspapper. Stjälp upp kakan
på pappret. Ta försiktigt bort pappret som kakan gräddats på. (Om pappret inte lossnar, pensla med kallt vatten på pappret så loss- nar det lättare). Rulla ihop bottnen från kortsidan. Lägg den åt sidan medan du gör fyllningen så
bottnen hinner svalna något.
Chokladkräm: Vispa ihop ingredienserna till en slät kräm.
Rulla ut bottnen och bred på krämen. Rulla ihop den igen och
vira in den i plastfolie. Låt rulltårtan stå i kylskåp i minst 1 timme.
Hacka och smält de både chokladsorterna var för sig över vattenbad. Rör ner 2 tsk matolja i vardera. Ringla chokladen över rullen.