Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladrulltårta med mintkräm

Recept på chokladrulltårta med mintkräm. Drömtårta i friskt mintsmakande variant, perfekt till eftermiddagsfikat. Blir det något över är efterrätten given på lördagskvällen.

Chokladrulltårta med mintkräm
Chokladrulltårta med mintkräm
Chokladrulltårta med mintkräm
Recept på chokladrulltårta med mintkräm. Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 3ägg
  • 1äggvita
  • 1,5 dlströsocker
  • 0,75 dlpotatismjöl
  • 3 mskkakao
  • 1 tskbakpulver
  • 1 krmsalt

Ingredienser

  • 50 gmörk choklad- mörk
  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlflorsocker
  • 1äggula
  • 0,5 krmpepparmintolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg, äggvita och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao, bakpulver och salt. Sikta ner blandningen i smeten, rör om försiktigt så att allt blandas. 

  2. Häll smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på och låt kakan kallna. 

  3. Fyllning: Finhacka chokladen. Rör smör, florsocker och äggula smidigt. Tillsätt mintoljan. Bred smörkrämen på den kalla kakan. Strö över chokladen och rulla ihop. Förvara kakan i kylen. 

Vad tyckte du om receptet?