Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här rulltårtan har söt och salt smak av karamelliserad mjölk och jordnötter.
Rulltårtsbotten: Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg ut ett ark bakplåtspapper på ett bord och strö över 3 msk av sockret i ett tunt lager.
Vispa ägg och resten av sockret vitt och pösigt i en bunke, använd gärna elvisp.
Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljpulver och vänd dem (för hand) i äggvispet tills allt blandas. Häll i vattnet och blanda till en slät smet.
Utbakning: Bred ut smeten i ett jämt lager till en rektangel, 25 × 30 cm, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 5 minuter, tills den fått fin färg.
Rulla ihop kakan tillsammans med det sockrade papperet, från kortsidan. Låt kallna i cirka 1 1⁄2 timme.
Vispa smör och florsocker med elvisp 1 minut. Vispa i den karamelliserade mjölken. Låt stå kallt medan kakan kallnar.
Rulla ut kakan och lägg det på papperet. Bred ut krämen över kakan. Rulla ihop med hjälp av papperet. Lägg rulltårtan på ett fat och ställ kallt.
Brittle: Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Häll sockret i en släpp lättstekpanna och låt det smälta på medelstark värme, rör om efter att cirka hälften av sockret smält, tills allt socker smält. Häll det genast på bakplåtspapper och bred ut lite. Låt kallna och stelna. Krossa i små bitar.
Garnering: Rör den karamelliserade mjölken slät och ringla över rulltårtan. Toppa med brittle och nötter.
Recept från Mitt kök