Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladrulltårta med apelsinchokladkräm

Garnera den underbara rulltårtan med apelsinzest

Chokladrulltårta med apelsinchokladkräm
Chokladrulltårta med apelsinchokladkräm
Chokladrulltårta med apelsinchokladkräm
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Apelsinchokladkräm

  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 100 gfärskost
  • 1apelsin- rivet skal + 2 msk saft
  • 56 dlflorsocker
  • 1 dlkakao

Rulltårta

  • 4ägg
  • 2 dlströsocker- + socker att strö över
  • 1 dlpotatismjöl
  • 3 mskkakao
  • 2 tskbakpulver
  • 1apelsin- zesten

Gör så här

  1. Apelsinchokladkräm: Vispa smöret mjukt. Tillsätt färskost, rivet apelsinskal samt apelsinsaft och vispa snabbt ihop till jämn massa. Vispa ner florsocker och kakao.

  2. Sätt ugnen på 225 grader.

  3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, 30x40 centimeter.

  4. Vispa ägg och socker pösigt.

  5. Blanda ihop potatismjöl, kakao och bakpulver och sikta ner det i smeten.

  6. Bred ut smeten på plåten och grädda genast i mitten av ugnen 5–7 min.

  7. Ta ut kakan och strö ett tunt lager socker över den. Lägg därefter ett bakplåtspapper ovanpå kakan, och lägg en ny plåt uppochned ovanpå. Vänd nu på alltihop, så att kakan hamnar på det sockrade papperet. Dra försiktigt bort bakplåtspapperet som kakan gräddades på och låt den kallna helt.

  8. Bred apelsinchokladkräm över hela kakan och rulla försiktigt ihop den, ta bakplåtspapperet till hjälp så att den inte spricker. Lägg kallt fram till servering.

  9. Vid servering, dekorera med apelsinzest.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök