Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på chokladpudding. På Högmarsö i Stockholms skärgård finns en krog där denna fantastiska chokladpudding serveras! Här får den en lite mer vuxen smak med romsmaksatt grädde till.
Hacka chokladen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min.
Koka upp mjölk, socker, majsstärkelse och kakao i en kastrull under omrörning. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt chokladen. Rör tills den har smält. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i smeten under omrörning.
Häll smeten i glas eller koppar och låt stå i kylen för att stelna i ca 3 tim.
Vispa grädden med rom och florsocker. Klicka grädden på chokladpuddingen. Pudra över kakao och servera.
Läs också: