Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladpraliner i tre smaker

Tre sorters praliner (eller egentligen chokladtryfflar) görs på samma enkla vis och smaksätts med lime, jordgubb och choklad. Gott till påsk, midsommar, jul eller Alla hjärtans dag!

Chokladpraliner i tre smakerChokladpraliner i tre smakerChokladpraliner i tre smaker
Foto: Malin Hoelstad

Vit choklad- och limepralin

  • 100 gvit choklad
  • 2 mskvispgrädde
  • 25 gsmör
  • 0,5lime- rivet skal
  • 1 tsklime- pressad

Att rulla i

  • 1,5 dlkokosflingor

Choklad- och jordgubbspralin

  • 100 gmörk choklad- mörk (70%)
  • 2 mskvispgrädde
  • 25 gsmör
  • 1 mskjordgubbar- passerade eller mixade

Att rulla i

  • 1 dlmörk choklad- mörk riven
  • 2 mskjordgubbsströssel

Choklad- och nötpralin

  • 100 gmjölkchoklad
  • 2 mskvispgrädde
  • 50 gguldnougat

Att rulla i

  • 1,5 dlpistaschnötter- och hasselnötter, hackade

Gör så här

  1. Smält chokladen försiktigt tillsammans med grädde och smör i mikrovågsugn eller över vattenbad.

  2. Smaksätt med respektive smaksättning. Blanda väl och ställ kallt att stelna ca 45 min.

  3. Ta ut kulor med en liten sked eller ett kuljärn. Rulla dem i kokos, riven choklad- och jordgubbsströssel eller hackade nötter.

Vad tyckte du om receptet?