Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladplättar - recept

Smaskiga plättar med bär, mandelsmör och dadelsirap. Det tar lite tid att steka plättar, men det är det väl värt! Välj sedan mellan en massa goda tillbehör.

Chokladplättar - recept
Chokladplättar - recept
Chokladplättar - recept
Wolfgang Kleinschmidt

Chokladplättar

  • 1,5 dlvetemjöl
  • 0,75 dlkakao
  • 4,5 dlmjölk
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2ägg
  • smör- till stekning

Chokladgrädde

  • 2 dlvispgrädde
  • 23 tskkakaopulver
  • 1 tskvaniljsocker

Förslag på tillbehör

  • hallon
  • blåbär
  • jordgubbar
  • banan- skivad
  • vispgrädde
  • granatäppelkärnor
  • choklad- hackad
  • kokos
  • mandelsmör
  • dadelsirap
  • dadlar

Gör så här

  1. Chokladplättar: Blanda ihop vetemjöl och kakao.

  2. Vispa i hälften av mjölken och vaniljsocker.

  3. Vispa sedan i resten av mjölken och äggen. Låt smeten svälla i kylen cirka 20 minuter. Stek sedan plättarna i smör i ett plättlägg.

  4. Chokladgrädde: Vispa ihop alla ingredienser i en skål och vispa fluffigt.

  5. Servering: Servera plättarna med chokladgrädden. Annat som passar bra till plättarna är till exempel hallon, blåbär, jordgubbar, skivad banan, vispgrädde, granatäppelkärnor, hackad choklad, kokos, mandelsmör, dadelsirap och dadlar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök