Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Smaskiga plättar med bär, mandelsmör och dadelsirap. Det tar lite tid att steka plättar, men det är det väl värt! Välj sedan mellan en massa goda tillbehör.
Chokladplättar: Blanda ihop vetemjöl och kakao.
Vispa i hälften av mjölken och vaniljsocker.
Vispa sedan i resten av mjölken och äggen. Låt smeten svälla i kylen cirka 20 minuter. Stek sedan plättarna i smör i ett plättlägg.
Chokladgrädde: Vispa ihop alla ingredienser i en skål och vispa fluffigt.
Servering: Servera plättarna med chokladgrädden. Annat som passar bra till plättarna är till exempel hallon, blåbär, jordgubbar, skivad banan, vispgrädde, granatäppelkärnor, hackad choklad, kokos, mandelsmör, dadelsirap och dadlar.
Recept från Mitt kök