Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Slösa gärna med de friska bären på den söta marängtårtan.
Sätt ugnen på 125°. Blanda äggvita, socker och citronsaft i en torr bunke. Vispa smeten över vattenbad till 65°. Smeten ska tjockna och sockerkristallerna ska ha smält.
Ta smeten från värmen och fortsätt vispa tills den svalnat.
Sikta i kakao och blanda i mandelspån. Skeda ut maräng- smeten på en plåt med bakplåtspapper till en rund botten, ca 30 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen ca 55 min, bottnen ska vara lite seg i mitten. Låt kallna på galler innan papperet dras bort.
Vispa grädden och blanda med yoghurt och florsocker. Bred gräddblandningen över marängbottnen. Strö över bär.