Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladpavlova

Slösa gärna med de friska bären på den söta marängtårtan. 

ChokladpavlovaChokladpavlovaChokladpavlova

Ingredienser

  • 7äggvitor
  • 5,25 dlströsocker
  • 0,5citron- pressad saft (2,5 msk)
  • 2 mskkakao
  • 50 gmandelspån- (1 påse)

Topping

  • 4 dlvispgrädde
  • 4 dlgrekisk yoghurt
  • 3 mskflorsocker
  • 1 lbär- färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Blanda äggvita, socker och citronsaft i en torr bunke. Vispa smeten över vattenbad till 65°. Smeten ska tjockna och sockerkristallerna ska ha smält.

  2. Ta smeten från värmen och fortsätt vispa tills den svalnat.

  3. Sikta i kakao och blanda i mandelspån. Skeda ut maräng- smeten på en plåt med bakplåtspapper till en rund botten, ca 30 cm i diameter.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 55 min, bottnen ska vara lite seg i mitten. Låt kallna på galler innan papperet dras bort.

  5. Vispa grädden och blanda med yoghurt och florsocker. Bred gräddblandningen över marängbottnen. Strö över bär.

Vad tyckte du om receptet?