Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Marängtårta med choklad och maltesers! Superfestlig och otroligt god choklad- och marängdröm!
Chokladkräm: Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Blanda äggula, socker, majsena och vaniljsocker i en annan bunke.
Koka upp mjölken i en kastrull och blanda ner i ägguleblandningen. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm på medelvärme under omröring tills blandningen tjocknar till en kräm. Värm i ytterligare 2-3 minuter.
Häll krämen över chokladen, klicka i smöret och blanda tills chokladen har smält. Täck med plastfolie och låt stå i kylen tills den är kall.
Chokladsås: Blanda strösocker och kakao i en kastrull, tillsätt grädde och smör. Koka på mellanvärme till en glansig sås, cirka 5 minuter. Rör mellan varven så den inte bränner.
Pavlova: Hacka chokladen och lägg i en bunke, smält över ett vattenbad eller i mikron.
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna till ett skum och tillsätt lite i taget av strösockret, vispa till en fast maräng.
Tillsätt majsena och vitvinsvinäger och blanda med en slickepott. Ringla i smält choklad och marmorera genom att vända runt 2-3 gånger.
Fördela marängen på två plåtar med bakplåtspapper. Gör runda bottnar, 18-20 centimeter i diameter. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i 60 minuter.
Stäng av ugnen och låt stå kvar med ungsluckan öppen tills ugnen har svalnat.
Fyll med chokladkräm mellan marängbottnarna. Toppa med grädde, hackad choklad och Maltesergodis. Ringla över chokladsås.
Recept från Mitt kök