Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladpavlova

Marängtårta med choklad och maltesers! Superfestlig och otroligt god choklad- och marängdröm!

Chokladpavlova
Chokladpavlova
Chokladpavlova
EVA HILDÉN SMITH

Chokladkräm

  • 100 gmörk choklad- 70 %
  • 5äggulor
  • 0,75 dlströsocker
  • 0,5 dlmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 tskvaniljsocker
  • 3,5 dlmjölk- 3%
  • 20 gsmör- osaltat

Chokladsås

  • 1 dlströsocker
  • 1 dlkakao
  • 1 dlgrädde
  • 30 gsmör

Pavlova

  • 75 gmörk choklad- 70 %
  • 4äggvitor- från stora ägg
  • 2,5 dlströsocker
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 tskvitvinsvinäger

Till garnering

  • 5 dlgrädde- vispad
  • 100 gchoklad- hackad, 70 %
  • 20maltesergodis

Gör så här

  1. Chokladkräm: Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Blanda äggula, socker, majsena och ­vaniljsocker i en annan bunke.

  2. Koka upp mjölken i en kastrull och blanda ner i ägguleblandningen. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm på medelvärme under omröring tills blandningen tjocknar till en kräm. Värm i ytterligare 2-3 minuter.

  3. Häll krämen över chokladen, klicka i smöret och blanda tills chokladen har smält. Täck med plastfolie och låt stå i kylen tills den är kall.

  4. Chokladsås: Blanda strösocker och kakao i en kastrull, tillsätt grädde och smör. Koka på mellanvärme till en glansig sås, cirka 5 minuter. Rör mellan varven så den inte bränner.

  5. Pavlova: Hacka chokladen och lägg i en bunke, smält över ett vattenbad eller i mikron.

  6. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna till ett skum och tillsätt lite i taget av strösockret, vispa till en fast maräng.

  7. Tillsätt majsena och vitvinsvinäger och blanda med en slickepott. Ringla i smält choklad och marmorera genom att vända runt 2-3 gånger.

  8. Fördela marängen på två plåtar med bakplåtspapper. Gör runda bottnar, 18-20 centimeter i diameter. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i 60 minuter.

  9. Stäng av ugnen och låt stå kvar med ungsluckan öppen tills ugnen har svalnat.

  10. Fyll med chokladkräm mellan marängbottnarna. Toppa med grädde, hackad choklad och Malteser­godis. Ringla över chokladsås.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök