Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sött och salt, krispigt och lent. Förbered gärna den här smarriga desserten i förväg, den kan stå i frysen i flera dagar. Även popcornen går fint att förbereda och förvara torrt i t ex en plåtburk. Toppa gärna med ätbart guldpulver för extra lyx.
Hacka chokladen Smält den över vattenbad och låt svalna. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker till ett vitt skum. Vispa grädden.
Blanda ner den smälta chokladen i ägg- och sockersmeten. Blanda sedan i grädde och apelsinskal.
Häll smeten i portionsformar/glas och täck med plastfolie. Låt stå i frysen tills parfaiten har frusit, i ca 4 tim.
Karamellpopcorn: Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en liten kastrull. Tillsätt sirap och muscovadosocker. Låt sjuda i ca 5 min. Rör då och då.
Häll karamellen över popcornen och blanda om. Tillsätt eventuellt lite extra salt. Lägg popcornen på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i mitten av ugnen tills popcornen är karamelliserade, i 5–10 min. Låt kallna.
Ta fram parfaiten i ca 20 min innan den ska serveras. Toppa med
karamellpopcorn.
Läs också: