Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladpannkakor med färsk frukt

Stek gärna chokladpannkakorna en dag i förväg, så att de har hunnit kallna innan man fyller dem med frukt.

Chokladpannkakor med färsk frukt
Chokladpannkakor med färsk frukt
Chokladpannkakor med färsk frukt
Chokladpannkakor med färsk frukt Foto: Charlie Drevstam

Chokladpannkakor med färsk frukt

  • 100 gmörk choklad- (70%)
  • 1,5 dlvetemjöl- (120 g)
  • 2 mskströsocker
  • 1 krmsalt
  • 4 dlmjölk
  • 2ägg
  • 1 msksmör

Frukt

  • 1mango
  • 1apelsin
  • 2bananer
  • 1 mskcitron- pressad

Gör så här

  1. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad.

  2. Blanda mjöl, socker och salt i en bunke.

  3. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet.

  4. Blanda i resten av mjölken och äggen.

  5. Vispa ner den smälta chokladen. Låt smeten stå och svälla ca 15 min.

  6. Stek tunna pannkakor av smeten i smör i en stekpanna med släpplättbeläggning.

  7. Skala och kärna ur mangon. Skär fruktköttet i mindre bitar. Skala och skär apelsinen i bitar. Blanda mango och apelsin. Skala och mosa bananerna med citronsaften.

  8. Lägg lite bananmos på varje pannkaka. Fördela frukten på och rulla ihop.

Vad tyckte du om receptet?