Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladpannacotta

Chokladpannacotta är en ljuvlig dessert passar att göra till många gäster. Receptet går fint att dubblera flera gånger om.

Chokladpannacotta
Chokladpannacotta
Chokladpannacotta
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 75 gchoklad- vit
  • 1gelatinblad- + 0,5
  • 2 dlvispgrädde- + 2 dl
  • 1 krmvaniljsocker
  • 75 gchoklad- mörk
  • 2 krmflingsalt

Garnering

  • chokladkexrullar

Gör så här

  1. Grovhacka den vita chokladen. Lägg ett gelatinblad i kallt vatten ca 5 min. Koka upp 2 dl grädde. Ta kastrullen åt sidan och blanda ner den vita chokladen. Rör tills den smält. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i grädden. Tillsätt vaniljsockret. Häll blandningen i 4 glas. Ställ dem i kylen ca 3 timmar.

  2. Grovhacka den mörka chokladen. Lägg 1/2 gelatinblad i kallt vatten ca 5 min. Koka upp 2 dl grädde. Ta kastrullen åt sidan och blanda ner den mörka chokladen. Rör tills den smält. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i grädden. Tillsätt flingsalt. Låt smeten stå i rumstemperatur ca 1 timme.

  3. Häll den mörka chokladkrämen över den vita. Ställ glasen i kylen ytterligare ca 3 timmar.

  4. Garnera pannacottan med lite krossade chokladkex och servera kexrullarna till.

Vad tyckte du om receptet?