Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chokladpannacotta är en ljuvlig dessert passar att göra till många gäster. Receptet går fint att dubblera flera gånger om.
Grovhacka den vita chokladen. Lägg ett gelatinblad i kallt vatten ca 5 min. Koka upp 2 dl grädde. Ta kastrullen åt sidan och blanda ner den vita chokladen. Rör tills den smält. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i grädden. Tillsätt vaniljsockret. Häll blandningen i 4 glas. Ställ dem i kylen ca 3 timmar.
Grovhacka den mörka chokladen. Lägg 1/2 gelatinblad i kallt vatten ca 5 min. Koka upp 2 dl grädde. Ta kastrullen åt sidan och blanda ner den mörka chokladen. Rör tills den smält. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i grädden. Tillsätt flingsalt. Låt smeten stå i rumstemperatur ca 1 timme.
Häll den mörka chokladkrämen över den vita. Ställ glasen i kylen ytterligare ca 3 timmar.
Garnera pannacottan med lite krossade chokladkex och servera kexrullarna till.