Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladpannacotta med syltad apelsin

Recept på chokladpannacotta med syltad apelsin. En perfekt dessert som kan stå färdig i kylen, bara att garnera före servering.

Chokladpannacotta med syltad apelsinChokladpannacotta med syltad apelsinChokladpannacotta med syltad apelsin

Ingredienser

  • 4apelsiner
  • 1 bitingefära- färsk, ca 5 cm (40 g)
  • 0,75 dlströsocker
  • 0,5 dlvatten
  • 1 tskvaniljsocker
  • 4stjärnanis

Mjölkchokladpannacotta

  • 1gelatinblad
  • 125 gmjölkchoklad
  • 2,5 dlvispgrädde
  • 0,25 dlhonung

Crisp

  • 25 gchoklad- mörk, (70 %)
  • 1 dlcorn flakes

Garnering

  • pistaschnötter- hackade

Gör så här

  1. Skölj en av apelsinerna noga i ljummet vatten. Riv skalet med ett zestjärn. Skär bort skalet från apelsinerna, skär dem i hinnfria klyftor. Skala och skiva ingefäran.

  2. Blanda ingefära, socker, vatten, vaniljsocker och stjärnanis i en kastrull. Koka upp så att sockret smälter. Häll lagen över apelsinklyftorna. Ställ i kylen ca 30 min.

  3. Fördela apelsinklyftorna i glas och häll på ca 1 msk lag. Ställ ­glasen i frysen ca 2 timmar.

  4. Koka de strimlade apelsinskalen i resterande lag ca 3 min. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

  5. Pannacotta: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Hacka chokladen. Koka upp grädde och honung och häll över chokladen. Mixa slätt med mixerstav. Ta upp och blanda ner gelatinbladet.  Rör tills det smält. Ställ i kylen ca 2 timmar.

  6. Ta glasen ur frysen och häll på pannacotta. Låt stå i kylen ca 4 timmar.

  7. Crisp: Hacka och smält chokladen. Blanda med cornflakes. Strö ut blandningen på ett bakplåtspapper för att stelna.

  8. Bryt crispet i bitar. Garnera desserten med crisp, apelsinskal och pistaschnötter.

Vad tyckte du om receptet?