Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på chokladpannacotta med syltad apelsin. En perfekt dessert som kan stå färdig i kylen, bara att garnera före servering.
Skölj en av apelsinerna noga i ljummet vatten. Riv skalet med ett zestjärn. Skär bort skalet från apelsinerna, skär dem i hinnfria klyftor. Skala och skiva ingefäran.
Blanda ingefära, socker, vatten, vaniljsocker och stjärnanis i en kastrull. Koka upp så att sockret smälter. Häll lagen över apelsinklyftorna. Ställ i kylen ca 30 min.
Fördela apelsinklyftorna i glas och häll på ca 1 msk lag. Ställ glasen i frysen ca 2 timmar.
Koka de strimlade apelsinskalen i resterande lag ca 3 min. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
Pannacotta: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Hacka chokladen. Koka upp grädde och honung och häll över chokladen. Mixa slätt med mixerstav. Ta upp och blanda ner gelatinbladet. Rör tills det smält. Ställ i kylen ca 2 timmar.
Ta glasen ur frysen och häll på pannacotta. Låt stå i kylen ca 4 timmar.
Crisp: Hacka och smält chokladen. Blanda med cornflakes. Strö ut blandningen på ett bakplåtspapper för att stelna.
Bryt crispet i bitar. Garnera desserten med crisp, apelsinskal och pistaschnötter.