Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladpannacotta med hallon

En smalare variant på den italienska dessertfavoriten pannacotta. Garnera med riven choklad och hallon så lyfter smakerna ytterligare.

Chokladpannacotta med hallon
Chokladpannacotta med hallon
Chokladpannacotta med hallon
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2gelatinblad
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 3 mskkakao
  • 2,5 mskhonung- flytande
  • 1,5 dllättyoghurt

Garnering

  • 2 dlhallon
  • 4 mskmörk choklad- riven, mörk,70 % kakaohalt, gärna sockerfri

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter.

  2. Koka upp grädde, kakao och honung.

  3. Dra av kastrullen från värmen.

  4. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i den varma chokladgrädden.

  5. Låt chokladgrädden svalna något i rumstemperatur.

  6. Rör i yoghurten och häll upp i portionsglas.

  7. Låt glasen stå i kylen cirka 5 timmar.

  8. Toppa pannacottan med hallon och riven choklad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök