Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chokladpaj kan bakas dagen före servering. Pajen räcker till många och har en underbart mättad chokladsmak.
Mixa ihop mjöl, smör, kakao och socker i en matberedare. Tillsätt ägget och mixa snabbt ihop till en smidig pajdeg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen ca 15 min.
Kavla ut degen och lägg den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, så att den täcker och även räcker lite över kanten, då hålls degen på plats under gräddningen. Låt vila i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna. Skär bort överflödig deg längs kanten.
Fyllning: Hacka chokladen. Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från plattan. Lägg i chokladen och rör om tills den smält. Häll krämen i pajskalet och låt stelna 4-5 timmar i rumstemperatur och sedan 1-2 timmar i kylen.
Garnera pajen med guldpulver och en blomma.