Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladpaj med lyxig chokladfyllning

Recept på lyxig chokladpaj.

Chokladpaj med lyxig chokladfyllningChokladpaj med lyxig chokladfyllningChokladpaj med lyxig chokladfyllning
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

    Pajdeg

    • 2,75 dlvetemjöl
    • 1 mskströsocker
    • 3 mskkakaopulver
    • 125 gsmör- kylskåpskallt
    • 1 stortägg- kylskåpskallt

    Fyllning

    • 300 gchoklad- mörk eller ljus
    • 3 dlvispgrädde
    • 25 gsmör

    Till servering och garnering

    • guldpulver
    • 1ätbar ros- ekologisk odlad

    Gör så här

    1. Mixa ihop mjöl, socker och kakao i en matberedare monterad med en kniv. Lägg i smöret, skuret i bitar och kör till smulig deg. Tillsätt ägget och kör till en smidig pajdeg. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila kallt ca 15 minuter.

    2. Kavla ut degen och klä en springform, ca 22 cm i diametern, så att den täcker – och även räcker lite över – kanten (då hålls degen på plats under gräddningen) och låt vila kallt ca 30 minuter.

    3. Värm ugnen till 225 grader. Förgrädda pajskalet ca 15 minuter. Låt kallna. Skär bort överflödig deg längs kanten.

    4. Hacka chokladen. Koka upp grädde och smör i en liten släpplätt eller järnpanna. Ta pannan från värmen, lägg i chokladen och rör om tills chokladen smält till en slät chokladkräm. Häll krämen i pajskalet och låt stelna 4-5 timmar i rumstemperatur och sedan 1-2 timmar eller över natten i kylskåp.

    5. Garnera med guldpulver och en blomma.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

    Recept från Mitt kök