Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på chokladpaj med knaprig granola och nötter. Både bottnen och fyllningen har mycket smak av choklad. Här i en fyrkantig form, men en rund 24 cm går lika bra.
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen i en matberedare. Lägg i smöret, skuret i kuber. Mixa ihop till en smulig massa. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en lätt smord form med veckad och löstagbar kant, ca 20 x 28 cm. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Fyllning: Hacka chokladen. Blanda sirap, socker, grädde i en kastrull. Koka upp och sjud ca 5 min, tills smeten är ljusbrun och doftar ”knäckigt”.
Tillsätt smöret och blanda tills det har smält. Blanda ner chokladen. Låt smeten svalna till rumstemperatur och rör sedan ner äggen, ett i taget. Blanda ner granolan.
Häll fyllningen i pajskalet. Strö över pekannötter och flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Lossa försiktigt pajen från formen när den har svalnat. Servera med vispad grädde eller glass.