Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vacker paj med hasselnötsbotten fylld med chokladkräm. Lägg på en klick vispgrädde, bär, riven choklad och pudra över lite kakao.
Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienser. Tryck ut hasselnötsdegen i en pajform.
Grädda mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter. Ta ut och låt pajen svalna.
Chokladlönnsirapsås: Blanda lönnsirap och kakao i en kastrull, koka upp såsen och vispa ihop. Låt såsen svalna.
Chokladkräm: Hacka chokladen och lägg den i en skål.
Vispa ihop majsstärkelse, honung, ägg och äggulor.
Koka upp mjölken och kaffet. Häll den varma mjölken över äggsmeten, vispa under tiden. Häll tillbaka allt i kastrullen och sjud tills det tjocknar och vispa kraftigt under tiden. Häll den varma krämen över chokladen och rör tills chokladen smält. Vispa i smöret.
Montering: Häll upp chokladkrämen i pajskalet. Ringla över chokladlönnsirapssåsen. Strö över chokladen och pudra över kakao.
Servering: Vispa grädden och servera pajen med grädde och bär.
Recept från Mitt kök