Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladpaj med bärtopping

Bär och choklad - vilken kombination!

Chokladpaj med bärtopping
Chokladpaj med bärtopping
Chokladpaj med bärtopping
Olof Abrahamsson

Pajskal

  • 100 gsmör- eller margarin
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 1 mskkakao
  • 2 msksocker
  • 1äggula

Fyllning

  • 100 gvit choklad
  • 3 dlvispgrädde
  • 1 lbär- blandade,hallon, björnbär, blåbär & jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka ihop smör, mjöl, kakao och socker. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form.

  2. Ställ kallt i 30 minuter. Nagga och grädda i 10 minuter. Låt kallna. Smält försiktigt chokladen i vattenbad eller mikro. Låt svalna något.

  3. Blanda choklad och grädde och vispa tjockt. Häll i pajskalet och garnera med bär.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök