Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladnötter

Krispiga nötter som först karamelliserats och därefter doppas i choklad i omgångar.

Chokladnötter
Chokladnötter
Chokladnötter

Ingredienser

  • 200 ghasselnötter
  • 1,5 dlströsocker
  • 0,25 dlvatten
  • 0,5vaniljstång
  • 1 msksmör
  • 200 gmörk choklad- mörk
  • kakao

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en het torr stekpanna under omrörning till gyllenbrun färg. Lägg dem i en ren handduk. Gnugga nötterna så att allt löst skal faller bort.

  2. Blanda socker och vatten i en vid kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna med en kniv. Blanda stång och fröer i sockret. Koka sockret till 121° .

  3. Lägg i de rostade nötterna och rör blandningen tills sockret vitnar och kristalliseras. Fortsätt att röra kontinuerligt tills det får gyllenbrun färg. När det börjar knäppa är det klart.

  4. Rör i smöret för att nötterna ska separeras. Häll ut dem på oljad plåt. Dela nötterna med en gaffel. Låt kallna.

  5. Temperera chokladen. Skaka nötterna i chokladen, ta upp dem med en gaffel, lägg dem på bakplåtspapper och separera nötterna från varandra. Kyl. Upprepa processen 1–2 gånger till. Ställ kallt att stelna. Rulla nötterna i kakao, lägg dem i en sil. Skaka bort överflödig kakao. Förvara rumstempererat.

Vad tyckte du om receptet?