Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krispiga nötter som först karamelliserats och därefter doppas i choklad i omgångar.
Rosta nötterna i en het torr stekpanna under omrörning till gyllenbrun färg. Lägg dem i en ren handduk. Gnugga nötterna så att allt löst skal faller bort.
Blanda socker och vatten i en vid kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna med en kniv. Blanda stång och fröer i sockret. Koka sockret till 121° .
Lägg i de rostade nötterna och rör blandningen tills sockret vitnar och kristalliseras. Fortsätt att röra kontinuerligt tills det får gyllenbrun färg. När det börjar knäppa är det klart.
Rör i smöret för att nötterna ska separeras. Häll ut dem på oljad plåt. Dela nötterna med en gaffel. Låt kallna.
Temperera chokladen. Skaka nötterna i chokladen, ta upp dem med en gaffel, lägg dem på bakplåtspapper och separera nötterna från varandra. Kyl. Upprepa processen 1–2 gånger till. Ställ kallt att stelna. Rulla nötterna i kakao, lägg dem i en sil. Skaka bort överflödig kakao. Förvara rumstempererat.