Baka med Allt om Mat – baktips i vårt färska nyhetsbrev
Älskar du också att baka? Följ Baka med Allt om Mat – vårt nya inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning!
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lyxiga chokladmuffins med italiensk maräng. Gasolbrännare hittar du i köksbutiker. Köp en lite större så tar gasen inte slut så fort.
Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver.
Hacka chokladen och lägg i en bunke. Värm mjölken i en kastrull utan att den får koka. Häll den varma mjölken över chokladen och rör tills den smält. Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjölblandningen och tillsätt chokladmjölk och smör.
Fyll muffinsformar till ¾. Ställ formarna på en plåt. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler.
Maräng: Blanda äggvitor, 1 msk socker och ättika i en bunke.
Koka 1 3/4 dl socker och vatten till 122°. Börja vispa äggvitorna när lagen är 112°. Häll den heta lagen över äggvitorna under kraftig vispning. Fortätt vispa tills marängsmeten svalnat.
Spritsa maräng på chokladmuffinsen och bränn av med en gasolbrännare. Garnera med körsbär.
Foto: Ulrika Pousette
Älskar du också att baka? Följ Baka med Allt om Mat – vårt nya inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning!