Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på chokladmuffins med kolafrosting och chokladbitar. Om du bakar muffins i mindre formar ska gräddningstiden minskas.
Sätt ugnen på 200°. Grovhacka chokladen. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt.
Vispa socker och ägg ljust och fluffigt. Sikta ner de torra ingredienserna omväxlande med olja, smör och mjölk i äggsmeten. Vänd ihop med en slickepott till en jämn smet. Blanda ner chokladen.
Fördela smeten i muffinsformar, till ¾ av formen, ställda i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna på galler.
Frosting: Smält 50 g smör. Tillsätt muscovadosocker och grädde. Rör tills sockret lösts upp. Tillsätt salt. Låt koka ca 2 min under omrörning.
Häll smeten i en bunke. Vispa ner florsockret, gärna med mixerstav. Låt smeten kallna.
Vispa 150 g smör fluffigt. Tillsätt kolasmeten, lite i taget, och vispa till en jämn frosting. Ställ den i kylen om den blir för lös.
Spritsa kolasmeten på muffinsen och garnera eventuellt med flingsalt.