Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfria chokladmuffins

Maffiga och snabbakade muffins! Toppa med grovt hackad mörk choklad och kakaonibs och grädda 15 minuter i ugnen.

Glutenfria chokladmuffins
Glutenfria chokladmuffins
Glutenfria chokladmuffins
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 125 gsmör- mjukt
  • 2 dlkokossocker
  • 2ägg
  • 3,5 dlglutenfri mjölmix- till exempel Lailas mjölmix, eller blanda själv
  • 0,5 dlkakao
  • 2 tskbakpulver
  • 2 mskDansukker Steviasocker
  • 1 tskvaniljpulver
  • 1,5 dlkesella- 10 procent
  • 50 gmörk choklad- sockerfri, grovt hackad
  • 1,5 mskkakaonibs

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Vispa smöret och kokossockret poröst.

  3. Tillsätt ett ägg i taget.

  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med kesellan. Fyll i smeten i pappersformar i en muffinsplåt (har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga).

  5. Lägg på chokladbitarna och strö över kakaonibsen.

  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

 

Recept från Mitt kök