Så gör du en klassisk tårtbotten
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En underbart god och vacker tårta som passar perfekt som födelsedagstårta eller som påsktårta på ett buffébord. eller som en läcker dessert efter en god middag. Toppad med macarons i puderrosa blir den helt enkelt oemotståndlig.
Recept av Lena Söderström
Lägg tårtbotten i en form med låstagbara kanter, ca 20 cm i diameter.
Hacka chokladen. Smält smöret i en släpplätt-stekpanna med slutande kanter, ca 20 cm i diameter. Blanda i sockret och 5 msk av grädden och koka upp under omrörning. Ta pannan från värmen och lägg i chokladen, rör om tills all choklad är smält. Häll chokladen i en bunke. Rör i spriten. Rör i äggulorna, en i taget.
Vispa upp resten av grädden, ej för hårt.
Vispa äggvitorna till skum, inte alltför hårt.
Blanda chokladsmeten med grädden. Vänd försiktigt ner äggviteskummet, i två omgångar, i chokladsmeten.
Skeda och bred ut moussen i formen. Täck försiktigt med plastfolie och ställ att stelna i kylen över natten.
Garneringen. Smält smöret i en släpplättstekpanna med slutande kanter, lägg i chokladen. Ta pannan från värmen och lägg i chokladen, rör om tills all choklad är smält. Låt svalna, men inte stelna.
Häll och bred ut chokladen över moussetårtan. Garnera med siktat kakaopulver, macroner, hallon, marsipanblommor, chokladägg och strössel. Förvara i kylskåp till serveringen.
Så gör du en klassisk tårtbotten
Recept från Mitt kök