Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chokladmoussetårta med kokosbottnar är en verklig festtårta – lätt att förbereda och bra att frysa.
Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper på en eller två plåtar och rita rundlar med hjälp av botten på en 24 cm form med löstagbar kant. Tejpa ev overheadfilm innanför kanten på formen så får du en extra jämn och blank kant på tårtan.
Grovriv mandelmassan. Dela äggen och spara gulorna till moussen. Vispa vitorna hårt i ren, torr bunke med dito visp, vänd ner mandelmassa och kokos i äggviteskummet och bred ut smeten i rundlarna.
Grädda bottnarna mitt i ugnen 15–20 min.
Smält chokladen i vattenbad över svag värme och rör ner äggulor och rom i chokladen. Vispa grädden till fast, men ändå inte för hårt, skum. Rör först ner lite av grädden i chokladsmeten och blanda väl. Vänd därefter ner resten.
Lägg en av bottnarna i formen, fyll med hälften av chokladmoussen. Lägg på den andra bottnen och häll på resten av chokladmoussen. Täck med plast och kyl eller frys tårtan.
Lossa tårtan ur formen, lägg upp och garnera den med pudrad kakao, chokladkaffebönor och ev hyvlad mörk choklad.