Läs också: Pajdeg – grundrecept
Läs också: Muffins – gott recept
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här är en lättgjord chokladmoussetårta med hallon på en botten av mandelmassa. Läs receptet noga innan du börjar med moussetårtan, så kommer du att lyckas!
Mandelbotten: Smöra och bröa en kakform med löstagbar kant 22 centimeter i diameter. Riv mandelmassan grovt. Blanda ägg, mandelmassa och kakaopulver till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda kakan på 175 grader i 15– 20 minuter. Låt kakan svalna i formen.
Chokladmousse: Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikrovågsugn tills chokladen är 50 grader varm. Vispa grädden. Blanda ner en tredjedel av grädden i chokladen. Vänd ner den resterande grädden i chokladblandningen med stora luftiga tag till en jämn mousse.
av kakformens ringdel. Garnera med hallon och pudra tårtan med florsocker.
Läs också: Muffins – gott recept
Recept från Mitt kök