Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladmoussetårta med hallon - recept

Här är en lättgjord chokladmoussetårta med hallon på en botten av mandelmassa. Läs receptet noga innan du börjar med moussetårtan, så kommer du att lyckas!

Chokladmoussetårta med hallon - recept
Chokladmoussetårta med hallon - recept
Chokladmoussetårta med hallon - recept
Foto: Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 200 gmandelmassa
  • 2 stägg
  • 2 mskkakaopulver

Chokladmousse

  • 200 gmjölkchoklad
  • 4 dlgrädde

Fyllning/garnering

  • 200 ghallon- färska, frysta hallon går också bra

Gör så här

  1. Mandelbotten: Smöra och bröa en kakform med löstagbar kant 22 centimeter i diameter. Riv mandelmassan grovt. Blanda ägg, mandelmassa och kakaopulver till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda kakan på 175 grader i 15– 20 minuter. Låt kakan svalna i formen.

  2. Chokladmousse: Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikrovågsugn tills chokladen är 50 grader varm. Vispa grädden. Blanda ner en tredjedel av grädden i chokladen. Vänd ner den resterande grädden i chokladblandningen med stora luftiga tag till en jämn mousse.

  3. av kakformens ringdel. Garnera med hallon och pudra tårtan med florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Pajdeg – grundrecept 

Läs också: Muffins – gott recept 

Recept från Mitt kök