Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fantastiskt god tårta med chokladmosse på en botten av mörk choklad. Garnera med vispad ganasch mellan rosor av grädde och chokladgrädde.
Botten: Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg bakplåtspapper i en springform, 20 centimeter i diameter. Smörj kanterna med smör och bröa med mandelmjöl.
Smält smöret och chokladen i ett vattenbad.
Vispa ihop ägg, suketter (strö) eller sötströ och vaniljpulvret.
Blanda ner smöret och chokladen smeten i äggsmeten och rör tills allt blandats ordentligt.
Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 8 minuter.
Ta ut kakan och låt den svalna.
Chokladmousse: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter.
Hacka chokladen och smält den i ett varmt vattenbad.
Vispa upp äggulorna och sötströ tills det är fluffigt.
Vispa äggvitorna i en separat skål till ett fast skum.
Vispa upp grädden lätt.
Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en kastrull. Vänd hastigt ner det i äggulesmeten.
Blanda ner chokladen, vänd sedan i äggvitan och sist i med den lättvispade grädden. Vänd ihop till en len mousse.
Häll upp moussen i tårtformen. Låt tårtan stå i frysen ett par timmar tills den stelnat.
Kakaogrädde: Blanda vispgrädde och kakao i en skål och vispa upp, fyll en spritspåse med en finstjärntyll.
Vispad ganasch: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen och rör tills all choklad har smält.
Låt svalna i rumstemperat och låt den stelna, det tar cirka 3 timmar. Vispa sedan upp ganaschen med en elvisp och fyll i en spritspåse.
Garnering: Spritsa på toppar med kakaogrädde, grädde och vispad ganasch. Pudra över lite kakao.
Recept från Mitt kök