Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Raw chokladmoussetårta

Den här läckra chokladmoussetårtan behöver stå i kylen i några timmar för att stelna, så var ute i god tid innan den ska ätas.

Raw chokladmoussetårta
Raw chokladmoussetårta
Raw chokladmoussetårta
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Botten

  • 4 dlvalnötter
  • 4 dldadlar- urkärnade
  • 1 dlkakao
  • 2 mskjordnötssmör
  • 1 mskkokosolja
  • 1 krmsalt
  • 0,5 tskvaniljpulver

Chokladmousse

  • 240 gdadlar- urkärnade
  • 3avokador
  • 1 tskvaniljpulver
  • 70 gkakaopulver
  • 1 krmsalt

Till garnering

  • 50 ghallon
  • 2 mskpistaschnötter- grovt hackade, hasselnötter eller jordnötter
  • 2 mskgojibär
  • 2 mskmörk choklad- mjölk- och sockerfri,hackad

Gör så här

  1. Botten: klipp till en rundel av bakplåtspapper lika stor som botten i en springform, 22–24 centimeter i diameter, och lägg i formen.

  2. Mixa valnötterna grovt.

  3. Tillsätt alla övriga ingredienser och mixa ihop allt.

  4. Tryck ut massan i formen och ställ in den i kylen under tiden du gör fyllningen.

  5. Chokladmousse: lägg dadlarna i blöt i 4 timmar. Häll av vattnet och mixa alla ingredienserna till en jämn mousse.

  6. Bred moussen över tårtan och sätt in den i kylen i 2 timmar.

  7. Garnering: garnera tårtan med hallon, nötter, gojibär och choklad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök