Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här läckra chokladmoussetårtan behöver stå i kylen i några timmar för att stelna, så var ute i god tid innan den ska ätas.
Botten: klipp till en rundel av bakplåtspapper lika stor som botten i en springform, 22–24 centimeter i diameter, och lägg i formen.
Mixa valnötterna grovt.
Tillsätt alla övriga ingredienser och mixa ihop allt.
Tryck ut massan i formen och ställ in den i kylen under tiden du gör fyllningen.
Chokladmousse: lägg dadlarna i blöt i 4 timmar. Häll av vattnet och mixa alla ingredienserna till en jämn mousse.
Bred moussen över tårtan och sätt in den i kylen i 2 timmar.
Garnering: garnera tårtan med hallon, nötter, gojibär och choklad.
Recept från Mitt kök