Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladmousse x 3

Tre goda mousser i en gör desserten spännande både till smak och utseende. Vill du hellre bjuda smakerna var för sig räcker en sats till två personer.

Chokladmousse x 3
Chokladmousse x 3
Chokladmousse x 3

Ingredienser

  • 3 dlvispgrädde
  • 30 gmörk choklad- mörk
  • 50 gmjölkchoklad
  • 0,75 mskCointreau
  • 60 gvit choklad
  • 0,75 mskGrand Marnier

Gör så här

  1. Koka upp grädden. Hacka under tiden chokladsorterna var för sig och lägg i tre olika bunkar.

  2. Häll 1 dl (100 g) grädde över varje chokladsort. Blanda väl.

  3. Tillsätt Cointreau till mjölkchokladen och Grand Marnier till den vita chokladen. Ställ bunkarna kallt minst 5 timmar, gärna över natten.

  4. Vispa mousserna var för sig med elvispen till ett löst fluff, men var försiktig – vispar du för länge kan moussen skära sig.

  5. Blanda de tre mousserna i en spritspåse med tyll och spritsa ut moussen i vackra glas. Ställ kallt fram till serveringen. Garnera med chokladrullar (se rutan t v) och citronmelissblad.

Vad tyckte du om receptet?