Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladmousse med tiramisusmak

Recept på lyxig chokladmousse. En len kräm med smak av mascarpone, kaffe och mjölkchoklad, ingredienser som brukar ingå i den italienska desserten ­t­iramisu. Kex eller knapriga havre- eller mandelflarn passar bra till. Moussen är mäktig och räcker till 6 pers i små glas.

Chokladmousse med tiramisusmakChokladmousse med tiramisusmakChokladmousse med tiramisusmak
Chokladmousse med tiramisusmak Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 145 gmjölkchoklad- t ex Fazer blå
  • 1 dlvispgrädde
  • 250 gmascarponeost
  • 1 mskflorsocker
  • 0,5 dlkaffe- starkt, kallt eller espresso

Garnering

  • 1 tskkakao
  • mynta

Tillbehör

  • savoiardikex- havre- eller mandelflarn

Gör så här

  1. Bryt chokladen i bitar. Smält chokladen i mikro. Vispa upp grädden lätt. Tillsätt mascarponeost och florsocker och vispa till en slät kräm. Rör ner choklad och kaffe i smeten.

  2. Häll smeten i en spritspåse och spritsa den i glas. Ställ in i kylen i ca 45 min.

  3. Pudra kakao över moussen. Garnera med mynta och servera med havre- eller mandelflarn.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: