Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lyxig chokladmousse. En len kräm med smak av mascarpone, kaffe och mjölkchoklad, ingredienser som brukar ingå i den italienska desserten tiramisu. Kex eller knapriga havre- eller mandelflarn passar bra till. Moussen är mäktig och räcker till 6 pers i små glas.
Bryt chokladen i bitar. Smält chokladen i mikro. Vispa upp grädden lätt. Tillsätt mascarponeost och florsocker och vispa till en slät kräm. Rör ner choklad och kaffe i smeten.
Häll smeten i en spritspåse och spritsa den i glas. Ställ in i kylen i ca 45 min.
Pudra kakao över moussen. Garnera med mynta och servera med havre- eller mandelflarn.
Läs också: