Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Len och god mousse med saltkaramell på toppen, garnerad med grädde, hallon och honungsglaserade pekannötter.
Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör om tills chokladen smält.
Koka upp strösocker och vatten till en lag. Vispa äggulorna i en rostfri kastrull på medelvärme och häll ner den varma sockerlagen under vispning. Vispa vidare till en pösig kräm. Ta av från värmen och vispa äggkrämen sval. Blanda ner chokladen. Vispa grädden löst fluffig och vänd ner, lite i taget, med en slickepott. Fördela i 6 dessertglas. Ställ in i kyl för att stelna.
Honungsrostade pekannötter: Smält honungen i en stekpanna på medelvärme. Lägg ner nötterna och rör om tills de är karamelliserade. Häll upp på bakplåtspapper och separera nötterna. Låt kallna. Skär i bitar innan garnering på desserterna.
Saltkaramell: Smält den karamelliserade mjölken i en kastrull. Smaksätt med flingsalt, efter din smak. Låt svalna något. Fördela en matsked på varje chokladmousse. Ställ in i kylen för att kallna.
Vispa grädden medelhårt. Spritsa en klick på varje dessert. Garnera med ett hallon. Fördela bitar av honungsrostade pekannötter vid sidan om.