Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En enkel chokladmousse där man slipper oroa sig för att den ska skära sig. Den är mer som en blandning av mousse och kräm. Vill man göra desserten barn-vänlig kan chilin uteslutas.
Smält chokladen mikron eller över vattenbad.
Vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädden fast i en annan bunke. Blanda ner den smälta chokladen i äggpöset. Vänd i grädde och flingsalt. Fördela moussen i glas och ställ in i kyl i 2–3 tim.
Chokladströssel: Sätt ugnen på 175°. Finriv chokladen och strö ut den i ett jämntjockt lager på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta chokladen mitt i ugnen i 3–4 min tills den fått ordentligt med färg utan att brännas. Ta ut och låt chokladen kallna. Smula sönder den rostade chokladen och blanda den med kakao och chili.
Strö chokladströsslet över moussen och servera.