Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på chokladmousse med rom, ananassalsa och kokoschips. Både chokladmoussen och ananassalsan kan göras i förväg och förvaras i kylen.
Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i en skål över vattenbad eller i mikro. Låt svalna.
Vispa äggulor och socker ljust och krämigt. Vispa grädden lätt.
Blanda ner chokladen i äggsmeten. Tillsätt rommen. Vänd ner grädden, lite i taget.
Fördela moussen i portionsglas och ställ i kylen ca 2 timmar.
Salsa: Skala ananasen och skär bort den hårda stocken i mitten. Skär ananasen i små bitar. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.
Blanda ananasen med limeskal och -saft, honung, vaniljpulver och salt.
Toppa moussen med ananassalsa och garnera med rostade kokoschips.