Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladmousse med rom, ananassalsa och kokoschips

Recept på chokladmousse med rom, ananassalsa och kokoschips. Både chokladmoussen och ananassalsan kan göras i förväg och förvaras i kylen.

Chokladmousse med rom, ananassalsa och kokoschips
Chokladmousse med rom, ananassalsa och kokoschips
Chokladmousse med rom, ananassalsa och kokoschips
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 100 gmörk choklad- mörk (60–70 %)
  • 2äggulor
  • 2 mskmuscovadosocker- mörkt, eller farinsocker
  • 3 dlvispgrädde
  • 1 mskrom- mörk

Ananassalsa

  • 0,5ananas
  • 0,5lime
  • 0,5 mskhonung
  • 1 krmvaniljpulver
  • 0,25 krmsalt

Garnering

  • kokoschips

Gör så här

  1. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i en skål över vattenbad eller i mikro. Låt svalna. 

  2. Vispa äggulor och socker ljust och krämigt. Vispa grädden lätt. 

  3. Blanda ner chokladen i äggsmeten. Tillsätt rommen. Vänd ner grädden, lite i taget. 

  4. Fördela moussen i portionsglas och ställ i kylen ca 2 timmar.

  5. Salsa: Skala ananasen och skär bort den hårda stocken i mitten. Skär ananasen i små bitar. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.

  6. Blanda ananasen med limeskal och -saft, honung, vaniljpulver och salt.

  7. Toppa moussen med ananassalsa och garnera med rostade kokoschips. 

Vad tyckte du om receptet?