Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladmousse med nötcrisp

Det knapriga nötcrispet är ett enkelt och läckert sätt att ge smakbrytning åt en mjuk mousse.

Chokladmousse  med nötcrisp
Chokladmousse  med nötcrisp
Chokladmousse  med nötcrisp

Ingredienser

  • 100 gmörk choklad- mörk (70 %)
  • 3 dlvispgrädde
  • 1gelatinblad
  • 3äggulor
  • 0,5ägg
  • 3 mskströsocker

nötcrisp

  • 1 dlcorn flakes
  • 0,5 dlmacadamianötter
  • 0,5 dlhasselnötter
  • 25 gbär- t ex blåbär, torkade
  • 50 gmörk choklad- mörk (70 %)

Till garnering

  • hallon
  • evätbar blomma- t ex ros, ringblomma eller tagetes eller blommor från kryddor

Gör så här

  1. Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugnen. Vispa grädden till fast skum. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.

  2. Vispa äggulor, ägg och socker fluffigt. Ta upp och smält gelatinbladet i en kastrull eller i mikrovågsugn och häll i äggsmeten.

  3. Blanda ner chokladen i äggsmeten och vänd till sist i grädden. Spritsa moussen i glas och låt den stå i kylskåpet ca 4 timmar.

  4. Nötcrisp: Krossa corn flakesen. Grovhacka nötterna och de torkade bären. Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugnen. Blanda ner corn flakes, nötter och bär. Häll upp på bakplåtspapper och låt stelna i kyl.

  5. Smula nötcrispet och strössla på moussen. Garnera med halverade hallon och eventuellt någon ätbar blomma.

Vad tyckte du om receptet?