Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fransk chokladmousse

En fyllig chokladmousse i genuin fransk anda. Vill man kan man smaksätta med en matsked espresso eller konjak.

Fransk chokladmousse
Fransk chokladmousse
Fransk chokladmousse
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 200 gmörk choklad- hackad
  • 1,75 dlvispgrädde
  • 3äggulor
  • 3äggvitor

Tillbehör

  • 2 dlvispgrädde- lättvispad
  • mörk choklad- riven

Gör så här

  1. Hacka chokladen och lägg den i en skål.

  2. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills all choklad smält. Rör i äggulorna.

  3. Vispa upp äggvitorna och vänd ner direkt i chokladen.

  4. Fyll upp moussen i små portionsglas (till exempel likör eller portvinsglas). Låt moussen stelna i kylen i cirka 1 timme.

  5. Garnera med vispgrädde och riven choklad.

Vad tyckte du om receptet?